Ανακαινιση και Χρωμα


Το βάψιμο του σπιτιού είναι ένας εύκολος και φθηνός τρόπος για να πραγματοποιήσουμε αλλαγή στο χώρο μας, να αναβαθμίσουμε την αισθητική του και ταυτόχρονα να ανανεώσουμε την ψυχολογία μας. 

Σε συνδυασμό με μικρές αλλαγές (φωτισμός, διακόσμηση) μας δίνετε η δυνατότητα να κάνουμε στο χώρο μας εντυπωσιακές αλλαγές.

Αν δεν έχουμε σκοπό να αλλάξουμε τα έπιπλα μας , τότε οι αποχρώσεις που θα επιλέξουμε πρέπει να ταιριάζουν με τα έπιπλα. Επίσης οι κουρτίνες και τα χάλια θα πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά με το χρώμα των τοίχων και τα έπιπλα.

Οι φωτεινοί χρωματισμοί δείχνουν εξωστρέφεια και κοινωνικότητα, σε αντίθεση με τους σκοτεινούς χρωματισμούς που δείχνουν εσωστρέφεια.

Οι σκούρες αποχρώσεις μπορούν να δώσουν ένταση σε κολόνες, δοκάρια , πλαίσιο παράθυρων και να κάνουν μια πολύ όμορφη αντίθεση με τους ανοιχτόχρωμους  χρωματισμούς των τοίχων.

 

Τα Θερμά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί και όλα τα γήινα.  Δίνουν ένα αίσθημα ζεστασιάς και πιο συχνά χρησιμοποιούνται σε μεγάλα δωμάτια, όπως το σαλόνι ή η τραπεζαρία. Ένας πολύ όμορφος συνδυασμός είναι το κόκκινο σε συνδυασμό με απαλά χρώματα και ψυχρά και ταιριάζει περισσότερο για καθιστικό και σαλόνι.

Τα γήινα χρώματα είναι το καφέ, το κεραμιδί, η ώχρα, το μπεζ, το λαδί και το χακί.

Τα ψυχρά χρώματα είναι το μπλε, το πράσινο, το μωβ, και το γαλαζοπράσινο. Είναι η ιδανική επιλογή για μικρούς χώρους που θέλουμε να φαίνονται μεγαλύτεροι και όταν κυριαρχούν, ο χώρος εκπέμπει ηρεμία και χαλάρωση. Είναι λοιπόν καλή επιλογή για υπνοδωμάτια.

Ο σωστός συνδυασμός είναι απαλά και φωτεινά χρώματα  για το ταβάνι και οι πιο σκούροι τόνοι στους τοίχους. Έτσι το δωμάτιο θα φαίνεται μεγαλύτερο.

Related Posts