ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ ΜΕ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΕΙΣ

Θερμομόνωση Τοίχου με Θερμοπροσόψεις

Οι ανακαινίσεις κατοικιών είναι όλο και πιο συχνό φαινόμενο στις μέρες μας.Μία από τις πιο συχνές εργασίες που γίνονται κατά την ανακαίνιση ενός σπιτιού είναι η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσής του. Αυτό επιτυγχάνεται με την μόνωση του σπιτιού, που έχει σαν αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερης ενέργειας (μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον αλλά και στο πορτοφόλι μας),  καλύτερη θέρμανση αλλά και δροσιά στο χώρο.Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προκειμένου να βελτιωθεί η μόνωση του σπιτιού είναι η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης.

 Τι είναι η θερμοπρόσοψη;

Η θερμοπρόσοψη είναι εξωτερική μόνωση που τοποθετείται στις εξωτερικές επιφάνειες του τοίχου.Είναι κομμάτια από  ειδικό μονωτικό υλικό που μοιάζει με φελιζόλ. Μετά την τοποθέτηση τους βάφονται έτσι ώστε να δημιουργείται ένα ενιαίο και όμορφο αποτέλεσμα για όσους βλέπουν το σπίτι.

Γιατί να κάνω  θερμομόνωση τοίχου;

Όπως είπαμε και πριν, η σωστή μόνωση του σπιτιού σας θα κάνει πολύ πιο αποτελεσματική τη θέρμανση του χώρου αφού θα εξαφανίσει τις απώλειες, που σημαίνει μείωση του κόστους  θέρμανσης. Επιπλέον με τη μόνωση του σπιτιού  μειώνετε σημαντικά το ενεργειακό του αποτύπωμα και τη μόλυνση που σχετίζεται με αυτό, κάνοντας έτσι καλό στον πλανήτη και το περιβάλλον.Επίσης, όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε, προκειμένου να πωληθεί ένα σπίτι απαιτείται να έχει ενεργειακό  πιστοποιητικό. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η αποτελεσματικότητα της θέρμανσης του, αφού όσο πιο αποτελεσματική είναι, τόσο λιγότερες είναι και οι ανάγκες του για ενέργεια. Ένα ενεργειακό σπίτι έχει πολύ μεγαλύτερη αξία, είτε πρόκειται να πωληθεί  είτε να ενοικιαστεί.Τέλος, αναβαθμίζεται και η εξωτερική εικόνα του σπιτιού αφού το υλικό που θα τοποθετηθεί θα καλύψει τις όποιες φθορές και τις ατέλειες, και θα κάνει το σπίτι να φαίνεται καινούργιο και μοντέρνο.

Τα πλεονεκτήματα της θερμοπρόσοψης

Εξοικονόμηση ενέργειας

Ο σημαντικότερος λόγος που προτιμάται η θερμοπρόσοψη είναι το γεγονός ότι τοποθετείται στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου, οπότε δημιουργεί έναν επιπλεόν «τοίχο» ανάμεσα στις εξωτερικές συνθήκες και τις εσωτερικές. Δηλαδή η θερμοπρόσοψη δεν επιτρέπει στην εξωτερική θερμοκρασία να περάσει στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού.

 

 

  • Υγρομόνωση προσόψεων

Η εξωτερική θερμοπρόσοψη προστατεύει από την εξωτερική υγρασία, το νερό της βροχής, την εσωτερική υγρασία και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας και μικροοργανισμών.

 

 

 

 

  • Εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου

Η θερμοπρόσοψη σε αντίθεση με την εσωτερική μόνωση δεν επηρεάζει καθόλου το εσωτερικό του σπιτιού, αφού όπως είπαμε τοποθετείται στους εξωτερικούς τοίχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοπρόσοψη μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κτίριο, ανεξαρτήτως μεγέθους, τύπου και υλικού κατασκευής.

 

  • Απόδοση και οικονομία

Η αποτελεσματικότητα  και η αποδοτικότητα που θα έχει η θερμοπρόσοψη εξαρτάται  από την ποιότητα του υλικού και το πάχος των πλακών που θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθεί ο χώρος. Όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος της κάθε πλάκας, τόσο καλύτερη και η μόνωση που θα προσφέρει.

  • Επένδυση προστιθέμενης αξίας

Ένα ενεργειακό σπίτι έχει πολύ μεγαλύτερη αξία, είτε πρόκειται να πωληθεί  είτε να ενοικιαστεί.

  • Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση της θερμοπρόσοψης είναι μία σύνθετη διαδικασία, αλλά όχι ακατόρθωτη. Αν ένα σπίτι δεν είναι μονωμένο σωστά έχει απώλειες θερμότητας, πράγμα που σημαίνει ότι μέρος της ζέστης ή της ψύξης χάνεται. Τα εξειδικευμένα κι έμπειρα συνεργεία της anakainisi365 μπορούν να φέρουν εις πέρας τη θερμομόνωση του χώρου σας, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Απαντάμε στις απορίες σας…

Κόστος

Το κόστος της θερμομόνωσης με  θερμοπροσόψεις διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε χώρου και εξαρτάται από την έκταση των τοίχων του σπιτιού και το πάχος του μονωτικού υλικού.

Πάχος μονωτικού υλικού

Το πάχος του μονωτικού υλικού θα εξαρτηθεί από την υπάρχουσα θερμομονωτική ικανότητα του σπιτιού. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι όσο πιο παχύ είναι το θερμομονωτικό υλικό τόσο πιο αποτελεσματικό είναι.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Μπορείτε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 6ο% ενέργειας. Βέβαια η εξοικονόμηση ενέργειας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ποιότητα, το πάχος του θερμομονωτικού υλικού και το κλίμα στης περιοχή σας.

Χρόνος τοποθέτησης

Ο χρόνος ολοκλήρωσης της θερμοπρόσοψης εξαρτάτε από το μέγεθος της επιφάνειας που θα χρειαστεί κάλυψη.