ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ-ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ- ΠΕΡΓΚΟΛΑΣ

ΣΤΕΓΗ – ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ – ΠΕΡΓΚΟΛΑ

Οι στέγες είναι κατασκευές κάλυψης κτιρίου, οι οποίες κατασκευάζονται από επικλινή επίπεδα έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η απομάκρυνση των νερών της βροχής και του χιονιού. Πρέπει να κατασκευάζονται από έμπειρους τεχνίτες ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να περάσει το νερό, ή υγρασία, ο θόρυβος κ.α. στο εσωτερικό της κατοικίας. Μπορεί να  έχουν ένα ή και περισσότερα επίπεδα προς τις κατακόρυφες παρειές των κτηρίων και πρέπει να είναι πάντοτε κεκλιμένα. Τα επίπεδα πρέπει να εξέχουν από την εξωτερική κατακόρυφη επιφάνεια ώστε τα νερά τις βροχής να ρέουν προς το έδαφος και ταυτόχρονα μακριά από την τοιχοποιία του κτίσματος.

Υπάρχουν πάρα πολλά υλικά επικάλυψης ανάλογα με το ύφος που θέλει να δώσει κάποιος και την αντοχή που απαιτείται με βάση τις ειδικές συνθήκες που μπορεί να υπάρχουν ανά περίπτωση (παραδοσιακός οικισμός, παραθαλάσσια/ορεινή περιοχή, καιρικές συνθήκες κτλ).

Οι επιλογές που έχουμε ως προς την επικάλυψη είναι πολλές…

 • Κεραμικά κεραμίδια
 • Ασφαλτικά κεραμίδια
 • Γυάλινα κεραμίδια
 • Φύλλα πλαστικού κεραμιδιού 
 • Φωτοβολταϊκά κεραμίδια
 • Κεραμίδια πορσελάνης
 • Κεραμίδια τσιμέντου
 • Πολυκαρβονικά φύλλα
 • Πολυεστερικά φύλλα
 • Ακρυλικά φύλλα
 • Plexiglass
 • Πάνελ πολυουρεθάνης
 • Πάνελ πετροβάμβακα  

και πολλές άλλες υποκατηγορίες υλικών, ανάλογα την οικονομική δυνατότητα και τις απαιτήσεις. 

Κεραμοσκεπή

Κατασκευάζεται κατά κύριο λόγο από ξύλινη βάση και έχει πολλά πλεονεκτήματα. Τα κυριότερα είναι ότι προστατεύει το κτίριο από τη βροχή, το χιόνι, την υγρασία και τη θερμότητα του ηλίου.Οι κεραμοσκεπές τοποθετούνται σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, εξοχικά, ξενοδοχεία, εκκλησίες, αποθήκες και όπου αλλού θελήσουμε.

 

 

Πάνελ στέγης

Πρόκειται για μία έτοιμη κεραμοσκεπή με πάνελ η οποία αντικαθιστά τα κεραμίδια, τις μεμβράνες, τη θερμομόνωση, τις τάβλες κ.α.,μειώνοντας έτσι το κόστος και το χρόνο κατασκευής. Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης στέγης είναι ότι προσφέρει θερμομόνωση, ηχομόνωση, στεγανότητα, αντοχή στις πιέσεις, αντοχή στο χρόνο,  σύντομο χρόνο κατασκευής και οικονομία κατασκευής.

 

Σκεπές με ασφαλτικά κεραμίδια

Τα ασφαλτικά κεραμίδια αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για την κάλυψη και προστασία επικλινών στεγών με ελάχιστη κλίση 20%.

Στέγες σε επικλινή πλάκα μπετόν 

Σε αυτή την περίπτωση εφόσον έχει κατασκευαστεί το επικλινές στέγαστρο καλύπτουμε τη στέγη με όποια υλικά αποφασίσουμε από αυτά που αναφέραμε πιο πάνω.

Ξύλινες Πέργκολες 

Οι ξύλινες πέργκολες κατασκευάζονται σε πληθώρα διαστάσεων, σχεδίων και χρωμάτων, προσαρμόζονται παντού, χρησιμοποιούνται για κάλυψη μικρών και μεγάλων επιφανειών και προσφέρουν σκιά, προφύλαξη από τον αέρα και τη βροχή αλλά και ομορφαίνουν τον χώρο.Μπορεί να είναι πέργκολες ανοιγόμενες, πέργκολες σταθερές και πέργκολες με τεντόπανο, pvc ή μουσαμά.

 

Ξύλινα στέγαστρα για παράθυρα και εισόδους

Τα ξύλινα στέγαστρα τοποθετούνται σε παράθυρα και εισόδους και προσφέρουν ιδανική λύση στέγασης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επαγγελματικούς και σε ιδιωτικούς χώρους ανεξάρτητα από το μέγεθός τους και είναι εξοπλισμένα με υδρορροές και προστατευτικά στέγαστρα για να προσφέρουν απόλυτη στεγανότητα και υψηλή αισθητική.

 

Η anakainisi365 αναλαμβάνει την κατασκευή πάσης φύσεως στεγών και κεραμοσκεπών για να διαμορφώσει τον εσωτερικό και εξωτερικό σας χώρο.