ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

Λύση για μικρές κουζίνες

Τα παλιά σπίτια, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα τετραγωνικά της κουζίνας. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί αν υπάρχει η δυνατότητα να γκρεμίσουμε κάποια μεσοτοιχία και να τη μεγαλώσουμε. Αν όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε και να φτιάξουμε έξυπνες λύσεις, προσαρμοσμένες στο χώρο μας. Όλες οι λύσεις που θα σου προτείνουμε παρακάτω έχουν να κάνουν με τις κουζίνες που είναι πολύ μικρές.

Γκρέμισμα τοίχων –  Θα μεγαλώσει ο χώρος και θα δώσει νέο αέρα στην κουζίνα μας

 

 

 

 

 

 

 

Έξυπνα ντουλάπια κουζίνας – Τοποθέτηση έξυπνων μηχανισμών ντουλαπιών που μας δίνουν χώρο αλλά ταυτόχρονα μας εξασφαλίζουν χώρους αποθήκευσης

 

 

Εξοικονόμηση χώρου με μικρότερες ηλεκτρικές συσκευές

Ενσωμάτωση συσκευών στα ντουλάπια της κουζίνας

Εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές – Θα μας γλυτώσουν πολύ χώρο στην κουζίνα μας και θα δώσουν έναν μοντέρνο στυλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φυσικό φως – Αν το επιτρέπουν τα σχέδια του σπιτιού μπορεί να μεγαλώσει το υπάρχων παράθυρο. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει καθόλου παράθυρο πολύ καλές λύσεις είναι ο φεγγίτης ή το υαλότουβλο. Έτσι η κουζίνα μας θα έχει περισσότερο φως και θα φαίνεται πιο μεγάλη.

 

Κρυφός Φωτισμός – Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα για παράθυρο, φεγγίτη ή υαλότουβλο, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να βάλουμε τεχνητό, κρυφό φως. Ο κρυφός φωτισμός είναι κομμάτι της διακόσμησης της κουζίνας και συγχρόνως είναι και πρακτικό

 

 

 

 

 

Επιλογή χρωμάτων – Τα απαλά  χρώματα και οι αποχρώσεις λευκού ενδείκνυνται για τις πολύ μικρές κουζίνες.

 

 

antikatastasi-kouzinas-anakainisi-365

Αφαίρεση πόρτας –  Οι περισσότερες μικρές κουζίνες συνήθως έχουν μία ανοιγόμενη πόρτα η οποία κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο της πιάνει πολύτιμο χώρο. Η αντικατάσταση μίας τέτοιας πόρτας με μία συρόμενη, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση χώρου.

 

 

 

 

 

 

antikatastasi-kouzinas-anakainisi-365

 

Πάγκοι κουζίνας –  Οι πάγκοι κουζίνας έχουν πολλές χρήσεις στην κουζίνα. Σε μία μικρή κουζίνα ενδέχεται να μην υπάρχει χώρος για  πάγκο εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δούμε τη λύση ενός πτυσσόμενου ή συρόμενου πάγκου κουζίνας ο οποίος βοηθάει πολύ στην εξοικονόμηση χώρου.

antikatastasi-kouzinas-anakainisi-365