Πλακάκια τοίχου και δαπέδου

Όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι, αυτό που θέλουμε είναι ο χώρος σε κάθε δωμάτιο να είναι να είναι όμορφος και εντυπωσιακός. Στα δωμάτια αυτό μπορεί να επιτευχθεί  με το χρωμάτισμα των τοίχων και τα πλακάκια στα δάπεδα. Στην κουζίνα και στο λουτρό μπορεί να τοποθετηθούν πλακάκια τοίχου και δαπέδου που θα κάνουν το χώρο ιδιαίτερο και ζωντανό.

Τα πλακάκια είναι διαθέσιμα σε πολλά και διαφορετικά σχέδια, ποιότητες και υφές και αυτό καθιστά δύσκολη την επιλογή τους.

Τύποι πλακακιών

Γρανιτοπλακάκια : Είναι κατασκευασμένα από γρανίτη, έχουν  μεγάλη αντοχή στην τριβή, στην καταπόνηση, την υγρασία και ακραίες θερμοκρασίες, όπως ο παγετός. Μπορεί να είναι γυαλισμένα (κατόπιν ειδικής επεξεργασίας) και ματ. Κεραμικά Πλακάκια: Τα κεραμικά πλακάκια έχουν λιγότερες αντοχές. Ωστόσο αποτελούν εξαιρετική επιλογή για εσωτερικούς χώρους Τα κεραμικά πλακάκια χωρίζονται ανάλογα με την επιφάνειά τους, σε σμαλτωμένα, έτσι έχουν μηδενική απορροφητικότητα και χωρίζονται σε ματ, ημιγυαλιστερά και γυαλιστερά και μη σμαλτωμένα τα οποία είναι εμποτισμένα με ειδικά υγρά ώστε να μειωθεί η απορροφητικότητά τους.

Ποιότητα

Υπάρχουν δύο ποιότητες πλακακιών. Τα πλακάκια πρώτης ποιότητας είναι αυτά που δεν έχουν ελαττώματα και τα πλακάκια διαλογής που έχουν ένα ή παραπάνω ελαττώματα.

Χώρος τοποθέτησης

    • Πλακάκια Δαπέδου
    • Πλακάκια Μπάνιου
    • Πλακάκια Επένδυσης Τοίχου
    • Πλακάκια Πισίνας
    • Πλακάκια Ψηφίδες

 

 

 

 

 

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Υδατοαπορροφητικότητα: Το πλακάκι πρέπει να έχει χαμηλή υδατοαπορροφητικότητα (να προσεγγίζει το 0%) ώστε να προσδίδει στα πλακίδια αντοχή στον παγετό και στις διάφορες μεταβολές της θερμοκρασίας.

Αντιολίσθηση: Τα πλακάκια έχουν βαθμό αντιολίσθησης και χαρακτηρίζονται με σήμανση. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός της σήμανσης τόσο μεγαλύτερος και ο βαθμός αντιολίσθησης.

Αντοχή στη χρήση: Πρέπει να έχουν υψηλή αντοχή στην απότριψη και στην χάραξη. Κατατάσσονται σε κατηγορίες αντοχής, ανάλογα τον τύπο τους.

Πλακάκι Ντεκόρ: Διακοσμημένο πλακάκι που τοποθετείται σε επιλεγμένα σημεία στο μπάνιο ή στην κουζίνα, προκειμένου να τονίσει τη διακόσμηση που έχουμε επιλέξει και συνήθως πωλείται ανά τεμάχιο.

Λιστέλλο: Ευθύγραμμα διακοσμημένα τεμάχια που συνήθως τοποθετούνται περιμετρικά του χώρου, με στόχο να τονίσουν τη διακόσμηση μας.

Τορέλλο: Διακοσμητικό πλακάκι με οβάλ τελείωμα και συνήθως πωλείται ανά τεμάχιο.

Η anakainisi365 με τους έμπειρους τεχνικούς της και τα πιστοποιημένα υλικά που χρησιμοποιεί, σας δίνουν λύσεις για την εξιδεικευμένη και σωστή αντιμετώπιση όποιας εργασίας επιθυμείτε μαζί με το οικονομικό κόστος και την εγγύηση των εργασιών της.

http://www.anakainisi365.gr